Chiril Lucinschi va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

Mandatul de arestare la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată luni, 15 ianuarie, de către magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Tot ieri, Ilan Shor a fost audiat cu uşile închise în dosarul Lucinschi.

Chiril Lucinschi

Chiril Lucinschi. Foto: unimedia.info

Fostul deputat Chiril Lucinschi a declarat că nu a comis nimic ilegal și că în cazul său ar fi încălcată Convenția CtEDO.

„Mi s-a creat o impresie că a fost un spectacol. Se aruncă cu praf în ochii oamenilor care cred în ceea ce se întâmplă. Nu eu trebuia să verific proveniența banilor, pentru aceasta sunt structuri speciale. Banii au fost controlaţi prin organe specializate. Legalitatea contractelor la fel a fost verificată de instituţii specializate. Da, am avut legături juridice cu companiile vizate, dar nu în perioada în care ei insistă. Nu a fost nimic ilegal. Sunt sigur că la CtEDO voi câștiga”, a declarat Chiril Lucinschi, citat de trm.md.

Procurorul de caz, Eugen Rurac, susține însă că mărturiile lui Ilan Shor a îl încriminează pe Chiril Lucinschi.

„Declaraţiile lui nu pot fi divulgate la această etapă. Acuzarea a finisat proba cu martorii, respectiv se va trece la faza ulterioară a cercetării şi anume darea citirii materialelor cauzei penale”, a spus Eugen Rurac.

La rândul său, avocatul lui Chiril Lucinschi, Gheorghe Ulianovschi, a menţionat: „Până acum nu avem nimic ce ar rezulta că banii transferaţi au fost de provenienţă infracţională”.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe data de 25 mai 2017. El este bănuit de spălare de bani și fals în declarația de avere.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.