Trump nu renunţă la planul de a construi un zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, că nu renunţă la planul de a construi un zid la graniţa dintre SUA şi Mexic, iar Mexicul va plăti „direct sau indirect” pentru acest proiect, relatează The Independent, citat de Mediafax.

donald-trump

Donald Trump. Foto: Evan Vucci / ap.org

„Zidul rămâne Zidul, nu s-a schimbat niciodată din prima zi în care l-am conceput. Zidul nu a fost niciodată conceput pentru a fi construit în zone în care există protecţie naturală, cum ar fi munţii sau râurile. Zidul va fi plătit, direct sau indirect, sau prin rambursare pe termen lung, de către Mexic, care are un surplus comercial ridicol de 71 miliarde dolari în raport cu SUA. Zidul în valoare de 20 de miliarde de dolari reprezintă „alune” în comparaţie cu ceea ce produce Mexicul din SUA. NAFTA este o glumă proastă!”, a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Donald Trump pledează pentru măsuri de protejare a intereselor americane şi a avertizat de multe ori cu retragerea SUA din Tratatul de Liber-Schimb Nord-American (NAFTA).

Şeful cancelariei Casei Albe, John Kelly, a declarat miercuri că preşedintele american nu ar fi fost „complet informat” în legătură cu demersurile privind construirea unui zid la graniţa cu Mexicul şi că „ar putea să-şi schimbe punctul de vedere”.

„Campania electorală este complet diferită de preşedinţia propriu zisă”, a adăugat Kelly, care a susţinut că administraţia Trump analizează ridicarea unui zid pe o distanţă de 1.300 de kilometri, din cei 3.100 de kilometri de graniţă.

Experţii americani susţin că ridicarea zidului ar putea costa aproximativ 22 de miliarde de dolari. Lucrările vor dura mai bine de trei ani.

Autorităţile mexicane consideră planurile construcţiei zidului de la frontiera cu SUA un act „ostil”, iar mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel, au avertizat că ridicarea unor ziduri nu va rezolva problemele provocate de migraţie.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.