Dodon marchează în „poarta” lui Băsescu primul gol

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica, au respins astăzi cererea fostului președinte al României, Traian Băsescu, privind anularea decretului de retragere a cetățeniei R. Moldova.

igor-dodon_traian-basescu

Igor Dodon și Traian Băsescu. Colaj: evz.ro

Fostul lider de la Cotroceni a fost prezent la ședința de judecată. În urma pronunțării deciziei, acesta nu a vrut să comenteze decizia magistraților. „Urmează să mă consult cu avocatul și după aceasta vom decide dacă vom ataca sau nu hotărârea la Curtea de Apel”, a spus Băsescu.

Totodată, Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, a calificat decizia magistraților drept nefondată.

„Este o decizie absolut ilegală. Igor Dodon a încercat în mod flagrant să retragă cetățenia, în lipsa unei decizii a Ministerului de Interne și a Serviciului de Informații și Securitate. Faptul că atunci când a primit cetățenia Traian Băsescu ar fi ascuns că figura în mai multe dosare de urmărire penală este un argument inconsistent pentru că erau fapte cunoscute, iar președintele Nicolae Timofti cunoștea acest lucru”, a afirmat Bivol.

De cealaltă parte, Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, a menționat că decizia instanței este una legală.

„A fost încălcată procedura de obținere a cetățeniei. La retragerea cetățeniei au stat temeiuri juridice și anume faptul că, la momentul dobândirii acesteia, Băsescu a ascuns că se află sub urmărire penală, însă legislația țării noastre prevede că persoanele aflate sub urmărire penală nu pot dobândi cetățenia R. Moldova. Deja reclamantul va decide dacă va ataca sau nu hotărârea instanței”, a susținut Lebedinschi.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a primit cetățenia țării noastre la începutul lui iunie 2016, în baza unui decret al fostului președinte, Nicolae Timofti. Ulterior, pe 3 ianuarie 2017, noul șef al statului, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei acordate lui Băsescu. Drept urmare, Băsescu a atacat decizia la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), iar pe 1 februarie, CSJ a remis dosarul Judecătoriei Chişinău.

Moldpres

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Fost deputat: Băsescu și-a pus osul la aducerea lui Dodon în fotoliul de președinte « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.