Directorul CIA: Coreea de Nord ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru atacarea SUA

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, ar putea dobândi în doar câteva luni armamentul necesar pentru a lansa un atac nuclear asupra teritoriului continental american, avertizează Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA).

Mike Pompeo

Mike Pompeo. Foto: Charles Dharapak / AP

„Nu vom cunoaşte niciodată caracterul exact al activităţilor din Coreea de Nord. Nu vom şti niciodată momentul exact în care nord-coreenii vor încerca să efectueze un nou test nuclear. Riscul principal este ca programul de înarmare nucleară al Coreei de Nord să continue să se extindă, să devină mai puternic, mai fiabil”, a declarat Mike Pompeo într-un interviu acordat CBS News.

Întrebat în cât timp ar putea dobândi regimul Kim Jong-Un tehnologia necesară pentru a fabrica armament cu care să poată lansa un atac atomic asupra Statelor Unite, Mike Pompeo a răspuns: „Câteva luni”.

Prezentatorul CBS News Norah O’Donnell a remarcat că în urmă cu şase luni Mike Pompeo afirmase acelaşi lucru, că Phenianul ar putea dobândi în „câteva luni” armamentul necesar pentru atacarea SUA. „Este adevărat”, a subliniat directorul CIA. „Sper că voi putea spune acest lucru şi peste un an. Administraţia SUA încearcă în mod inteligent să prelungească acest interval”, a explicat Mike Pompeo, conform site-ului Axios.com, citat de Mediafax.Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.