Expert: Cetățeanului i se spune că se fac lucruri bune, dar el încă nu le simte

Guvernul în frunte cu Pavel Filip, la doi ani de activitate, spune că în R. Moldova se fac multe lucruri bune, dar cetățeanul de rând încă nu le simte. Această opinie a fost exprimată de expertul în comunicare și relații publice, Valentin Balan, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

Moldoveni_Chisinau

Foto: Dan Guțu / ipn.md

În opinia lui, cifrele declarate de 4% creștere economică sună foarte bine doar că cetățeanul nu simte această creștere. La moment, această creștere pare mai mult a fi o indexare a veniturilor, echivalare a veniturilor cetățenilor de rând cu prețurile. „Atunci ceea ce se declară o mare reușită, cetățeanul n-o vede și n-o simte pe propria piele”, spune Valentin Balan.

Potrivit lui, Republica Moldova se află acum într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic, politic.

„O bună guvernare trebuie să facă cetățeanul să simtă că el trăiește mai bine. Cetățeanului i se spune că se fac lucruri bune, dar el încă nu le simte”, a afirmat Valentin Balan.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, consideră că pentru a spori încrederea cetățenilor, în fiecare sferă socială trebuie să se întreprindă acțiuni. Pe segmentul justiției, serviciile trebuie să fie aduse mai aproape de cetățeni, relația dintre medic și pacient trebuie să fie fortificată. Totodată, asociațiile formate de către cetățeni trebuie să vorbească despre existența problemelor pe diferite domenii și trebuie să încerce să participe la formularea soluțiilor.



Categorii:Opinii

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Pentru asta, dragii mei, fiți serioși că este nevoie de mult mai mult timp mai ales în cazul contextului Moldovei, atât de furată și ciopârțită până acum. Reformele se fac! Dar pentru efecte mai este nevoie de timp și astfel de păreri a nu știu căror experți sunt premature.

    Apreciază

  2. In doi ani nu poti sa faci dintr-o tara saraca una dezvoltata. S-au facut multe lucruri bune, da, dar asta nu inseamna ca de miine toti vor deveni bogati si vor incepe sa traiasca bine.

    Apreciază

  3. Cum bre nu simte? Pensii maimari, salarii mai mari la profesori și doctori, peste 5000 de locuri d emunca noi numai in 2017 construite. Poate fiecare in parte si nu simte dar la general sigur simte.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.