Andrei Țurcanu, deputat în primul Parlament al R. Moldova, doctor în filologie, poet, publicist, critic și istoric literar îi îndeamnă pe moldoveni să nu mai „bată” în șeful statului, Igor Dodon. Fostul deputat dă de înțeles în ce mod Dodon ar putea ajunge indezirabil chiar și la Sadova, satul său de baștină.

Galina si Igor Dodon

Galina și Igor Dodon. Captură video: youtube.com

Andrei Turcanu

Andrei Țurcanu

„Nu mai e nevoie să bateți în Dodon! E suficient ca SADOVA, satul său de baștină, să decidă, după celelalte localități care au hotărât deja, reunirea cu România. Concomitent, luând în considerare acțiunile sale antiromânești și românofobia sa viscerală, să-l declare persona non grata pe teritoriul satului.

Acum, imaginați-vă că se pornește o campanie generală de reunire a localităților Republicii Moldova cu Țara. La 27 martie «prezidentu» nu mai are unde pune piciorul și pleacă în Iakutia, acolo unde temperaturile de -80 de grade îi vor permite să se călească și să trăiască mulți ani fericiți alături de «prima (sa) doamnă».

CE ZICEȚI? PORNIM?”, a scris Andrei Țurcanu pe Facebook.

Într-un comentariu, Ivan Diacov, fost procuror al municipiului Chișinău, fratele lui Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, susține propunerea lui Andrei Țurcanu. „Asta-i hoh-m-a săptămânii. Dar n-ar fi rău de încercat”, a scris Ivan Diacov.

Turcanu_Fb

Captură de ecran: fb.com/andrei.turcanu.338

Diacov_Fb

Captură de ecran: fb.com/andrei.turcanu.338

 

Reclame