Liviu Raischi, primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, se laudă că e protejatul președintelui SUA, Donald Trump. Raischi comunică asta pe Facebook, unde a distribuit mesajul lui Trump, generat de un site de divertisment.

Liviu Raischi

Liviu Raischi

„Voi construi un zid înalt în jurul casei lui Liviu. Ca să îl protejăm, bineînțeles!” este mesajul atribuit președintelui Trump de către primarul Raischi.

Trump-Raischi

Captură de ecran: fb.com/liviu.raischi

Amintim că, acum două săptămâni, primarul de Tătărăuca Veche a intrat în vizorul presei după ce s-a plâns pe Facebook că i-au fost rupte degetele și că „ei atentează la mintea mea”. În același mesaj, Raischi s-a adresat ambasadelor acreditate în R. Moldova, solicitând azil politic.


I-au rupt degetele, iar acum cere azil politic! Drama unui primar din raionul Soroca


Precizăm că primarul Liviu Raischi se numără printre protagoniștii unei investigații realizată de portalul Social Media Bălți. Potrivit sursei citate, Raischi, alături de alți patru funcționari publici, a legalizat schema de primire ilegală a subvențiilor pentru agricultură, pusă la cale de un om de afaceri din Bălți. Toți funcționarii implicați au fost amnistiați. În cazul lui Raischi, sentința a fost atacată și, în prezent, este în proces de examinare la Curtea de Apel Bălți. Raischi a fost ales primar din partea liberalilor, însă ulterior a trecut la PDM. Social Media Bălți mai notează că, din cauza democraților, Raischi e gata să părăsească țara. „Despre motivul plecării mele întrebați-i pe presupușii democrați din Republica Moldova”, a declarat primarul de Tătăruca Veche pentru ziarul Observatorul de Nord.

Reclame