JAFUL SECOLULUI. Pavel Filip: Toți cei vinovați vor fi trași la răspundere

Toate persoanele care se fac vinovate de fraudarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank vor fi trase la răspundere, iar Moldava are şanse reale să recupereze o parte din banii furaţi. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip ieri, în cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune.

BEM_Unibank_Banca Sociala

Colaj. unimedia.info

Potrivit lui Filip, compania Kroll care investighează frauda a prezentat în decembrie un draft al celui de-al doilea raport, document care va fi transmis procurorilor pentru a fi luat în calcul în investigațiile ulterioare.

„Nimeni nu a văzut acest raport în afară de cei de la BNM. În acordul încheiat cu această companie de audit există o clauză ce prevede că este strict interzis să fie făcut public acest raport. Detectivii Kroll nu sunt cei care vin și înaintează acuzații, procurorii trebuie să-i identifice pe cei care au acționat cu rea-credință. Nu Kroll sau Guvernul înaintează învinuiri, dar cei de la Procuratură”, a opinat Filip.

Premierul a specificat că odată cu prezentarea raportului va fi constituit un consorţiu, cu participarea experților Kroll, a reprezentanților de la Procuratura Generală și Agenția de recuperare a bunurilor infracționale.

„Toți cei vinovați vor fi trași la răspundere. Avem șanse reale să recuperăm o parte din mijloacele furate”, a conchis Filip.

O sinteză a raportului Kroll-2 a fost publicată la finele lunii decembrie 2017, de Banca Națională a Moldovei. Documentul nu conţine niciun nume nou a celor implicaţi în frauda bancară. Primul raport al companiei Kroll a fost făcut public de speakerul Andrian Candu încă în 2015.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:, ,

3 răspunsuri

 1. Cum spunea Vlad Filat ,,Hotii trebuie sa stea la puscarie”! Doi hoti deja sunt la puscarie, acum e rindul lui Shor sa ajunga acolo.

  Apreciază

 2. Trasi la raspundere si tot odata sa fie confiscate toate bunurile, astfel va creste si bugetul statului. !
  Parca vedem cum la toti doar 9 ani le va oferi, ca si in cazul lui Filat, prea putin.

  Apreciază

 3. Vrem să vedem ami rapid acțiune n acest sens, dar și banii furați să fie recuperați, nu doar arestați.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.