Ambasadorul UE la Chișinău: În justiție trebuiau să fie făcute reforme, dar a lipsit voința politică

În domeniul justiției din Republica Moldova trebuiau să fie făcute reforme în trecut, dar a lipsit voința politică. Actualmente, reforme au loc mai mult în domeniile legate de economie, unde situația se îmbunătățește. Declarația a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Peter Michalko

Peter Michalko. Foto: eba.md

„Aceste reforme ar fi putut fi făcute și în trecut, numai că a lipsit voința politică pentru a fi încadrate într-o strategie care ar duce undeva. De mai multe ori am văzut schimbarea conținutului legilor adoptate, dar fără a se ajunge la stadiul de implementare. Important este să se schimbe spre bine realitatea de fiecare zi”, este de părere șeful Delegației UE.

În opinia ambasadorului, nu este de dorit așa un ritm lent de implementare a reformelor în justiție, mai ales pentru cetățenii de rând. Subiect al schimbărilor trebuie să fie îmbunătățiri în domenii cum ar fi independența judecătorilor și practicile care au loc în domeniul justiției, inclusiv procese de judecată cu ușa închisă.

„În ceea ce privește acea parte a asistenței bugetare a UE care nu a fost eliberată pentru domeniul justiției din Moldova a fost clar legată de lipsă de progres în perioada respectivă, lipsă de reforme în justiție, lipsă de schimbări care ar fi trebuit să aibă loc, dar nu s-au întâmplat”, spune ambasadorul.Categorii:Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Lui Filat tare nu i-a trebuit sa reformeze justitia, caci ii convenea asa cum era. Altfel nu ar fi putut face masinatii pe la Vama, Fisc si BEM.

    Apreciază

  2. Acum voință politică este de ajuns trebuie doar puțin timp, pentru ca voința asta să fie aplicată în implementarea efectivă a reformelor.

    Apreciază

  3. Din fericire acum se remarca vointa politica, insa din nefericire, tot acei care erau in echipa lui Filat cind acesta nu avea dorinta de reforme, tot aceea azi sunt opozitie politica si sigur vor incepe a critica propunerile facute de Tanase azi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.