Scenariu negru pentru Europa: Macron vorbește despre IEȘIREA Franței din UE!

Francezii ar fi votat „probabil” pentru ieșirea din Uniunea Europeană, asemeni britanicilor, dacă ar fi fost organizat un referendum în acest sens, a declarat președintele Emmanuel Macron într-un interviu BBC preluat de Sky News.

Emmanuel Macron

Emmanul Macron. Foto: mediafax.ro

Președintele francez a precizat că „există întotdeauna un risc” în legătură cu consultările populare ca referendumul organizat de Marea Britanie în 2016, atunci când cetățenii trebuie să răspundă doar cu „Da” sau „Nu” în contexte foarte complicate.

Întrebat dacă un referendum de ieșire sau de rămânere în UE organizat în Franța ar fi avut același rezultat ca în Marea Britanie, Macron a răspuns: „Da, probabil. Probabil, într-un context similar. Dar situați noastră a fost foarte diferită, de aceea nu vreau să fac niciun fel de speculație”.

Macron, care este un fervent susținător al integrarii europene, a adăugat că ar fi luptat „din răsputeri” să păstreze Franța în UE, în cazul în care ar fi existat un referendum pentru apartenența țării sale la blocul comunitar.

„Este o greșeală să întrebi doar ‘Da’ sau ‘Nu’, dacă nu întrebi oamenii și cum să îmbunătățești situația sau să explici cum poate fi îmbunătățită”, a adăugat președintele Franței, citat de PRO TV.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.