Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai statului Carolina de Nord din SUA, în care au fost abordate relațiile de cooperare cu R. Moldova și intensificarea dialogului bilateral.

Ghiletchi_SUA

Foto: parlament.md

Potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău, în discuțiile cu directorul Departamentului Relații Interguvernamentale, Jordan Whichard, au fost abordate subiecte ce țin de poziționarea geopolitică a țării noastre și apropierea de spațiul valoric occidental. Reprezentanții oficiului Guvernatorului Roy Cooper au susținut apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Discuții au avut loc și cu Richard Minor, directorul pentru Cooperare Internațională și Investiții, care este și un bun expert în domeniul integrării europene. În cadrul dialogului cu Valeriu Ghilețchi, oficialul și-a exprimat disponibilitatea de a efectua o vizită la Chișinău, pentru un schimb de opinii și expertiză cu reprezentanții administrației publice.

De asemenea, Ghilețchi a discutat cu generalul Todd Hunt despre mai multe proiecte de cooperare cu Armata Națională a Moldovei, pe parcursul acestui an fiind posibile unele vizite de informare și schimb de experiență a militarilor moldoveni în Carolina de Nord.

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, se află într-o vizită de câteva zile în Carolina de Nord, SUA. În cadrul discuțiilor anterioare s-a mai convenit asupra posibilității tinerilor moldoveni de a aplica la studii în Universitățile Carolinei de Nord.

31.01.2018 Vizita vicepreședintelui Valetriu Ghilețchi în Carolina de Nord, SUA
31.01.2018 Vizita vicepreședintelui Valetriu Ghilețchi în Carolina de Nord, SUA 31.01.2018 Vizita vicepreședintelui Valetriu Ghilețchi în Carolina de Nord, SUA

Reclame