Avocat periculos la Chișinău! Va fi judecat pentru ce a făcut în plină stradă

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui conducător auto reţinut la sfârșitul anului trecut pentru accidentarea a patru persoane care traversau regulamentar carosabilul şi părăsirea locului accidentului rutier.

Pistol

Foto: evz.ro

Incidentul a avut loc în seara zilei de 18 decembrie 2017, când inculpatul, care se deplasa la volanul unui autoturism de model „Suzuki Vitara” pe strada Nicolai Zelinski din Chișinău, nu a oprit la semnalul verde al semaforului, tamponând patru persoane, printre care doi copii, care traversau regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier. În urma impactului, cei patru pietoni au suferit traumatisme, având nevoie de îngrijiri medicale.

La scurt timp după părăsirea locului accidentului rutier, inculpatul a ameninţat cu omor câţiva civili, prin scoaterea din toc a armei de foc pe care o deţinea legal, imediat fiind imobilizat de agenţii de patrulare.

Acesta s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vârstă de 34 de ani, care a fost reţinut şi până în prezent se află în arest preventiv. Rezultatele testării alcooscopice au concluzionat că, la momentul accidentului, conducătorul auto avea concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Pe acest caz procurorii au iniţiat două cauze penale pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate şi ameninţare cu omor.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă de până la 67.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.