Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău a efectuat un turneu în România

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău s-a întors zilele acestea dintr-un turneu efectuat la Iaşi şi Bucureşti în perioada 23-29 ianuarie. Acesta a avut loc în cadrul proiectului „Teatrul românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, organizat în contextul Centenarului Unirii.

TNME_turneu

Foto: tnme.md

În cadrul acestui turneu, Naţionalul chişinăuian a prezentat două spectacole – „Balamucul vesel” de S. T. Burke, în regia lui Petru Hadârcă şi „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian în regia lui Alexandru Cozub.

Solicitat de Moldpres, directorul general al teatrului, Petru Hadârcă, a menţionat că acesta este un proiect de suflet. „De Ziua Unirii principatelor, pe 24 şi 25 ianuarie, am jucat pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi pe 27-28 ianuarie pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti”, a precizat Petru Hadârcă.

La rândul său, actorul Ghenadie Gâlcă a afirmat că ambele spectacole au fost jucate cu sălile arhipline. „Este un semn că lăsăm urme bune şi că lumea ne aşteaptă de fiecare dată. Important pentru noi este faptul că în sală am văzut nu numai persoane de vârsta a doua sau a treia, ci şi foarte mulţi tineri, inclusiv studenţi, care au venit să ne urmărească spectacolele, jocul nostru actoricesc”, a precizat Ghenadie Gâlcă.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între teatrele din cele două ţări.

MoldpresCategorii:Cultură

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.