Filieră internațională de organizare a prostituției, deconspirată de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră documentează o moldoveancă bănuită de organizarea și determinarea tinerelor la practicarea prostituției. În cadrul cercetărilor întreprinse, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul principal, ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră au filat patru cetățeni ai R. Moldova și Turciei, cu vârste cuprinse între 29-35 de ani, care ar fi convins mai multe tinere moldovence pentru prestarea serviciilor sexuale în Antalya.

Trafic de fiinte umane_exploatare sexuala

Foto: ipn.md

Până la locul de destinație, bănuiții aveau o schemă infracțională bine organizată. Aceștia perfectau actele de călătorie și procurau biletele spre Turcia din Federația Rusă, pentru a camufla scopul real al călătoriei tinerelor.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații desfășurate pe o cauză penală inițiată acum patru luni, polițiștii de frontieră au reținut principala suspectă a grupării internaționale, care s-a dovedit a fi o tânără de 29 de ani, originară din raionul Drochia. Conform informațiilor deținute, bănuita selecta fete cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din localitățile rurale, și cu situație materială precară, pentru prestarea serviciilor de prostituție peste hotare.

În timpul unor percheziții inopinate la apartamentul închiriat de suspectă, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei tinere care dețineau asupra lor pașapoarte și există bănuială că ar fi potențiale victime ale prostituției.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru identificarea altor persoane, care au căzut pradă acestei ilegalități. Totodată, investigațiile se fac și pe membrii grupului infracțional, în vederea atragerii la răspundere penală.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.