Pavel Filip despre ieșirea R. Moldova din CSI

Ieșirea R. Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu va fi benefică pentru țara noastră. Declarația a fost făcută în seara zilei de ieri de către premierul Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

„CSI nu este doar Rusia, avem relații bune cu statele din Comunitate, există un acord de comerț liber și multe alte facilități pe care le avem cu țările membre din CSI. Analizele efectuate de către colegii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii arată că plecarea R. Moldova din CSI nu este benefică pentru țara noastră”, a spus Filip.

Totodată, oficialul a precizat că relația cu Federația Rusă trebuie să fie bazată pe respect reciproc. „Cu Rusia ne dorim relații bune. În anul 2016, am depus mult efort, am reușit să deblocăm un șir de probleme, am avut întrevederi cu conducerea de vârf. Totuși, cu părere de rău, lucrurile s-au blocat după alegerea președintelui R. Moldova. La fel, în această perioadă nu am primit mai multe răspunsuri la întrebările adresate într-o notă oficială”, a afirmat Pavel Filip.

Deputații liberali au propus anterior ieșirea R. Moldova din componența CSI, organizație internațională creată la inițiativa Federației Ruse, după prăbușirea Uniunii Sovietice, și din care fac parte mai multe state ex-sovietice. În acest sens, liberalii au înregistrat un proiect de lege în Parlament, care urmează a fi discutat la una din ședințe.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Cum cu rușii să ai relații bazate pe respect reciproc dacă ei se comportă ca niște populiști mitocani și-și bat joc de moldoveni cum pot?

    Apreciază

  2. Cum spuneau și uropenii, ar fi o greseala sa parasim CSI si s anu profitam de relatiile comerciale ce deja le avem in est… care alaturi de cele noi cu vestul ar permite o crestere cu pasi mai rapizi a economiei Moldovei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.