Gaburici: Anul 2018 trebuie să fie „Anul Ospitalității” în R. Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și secretarul de stat, Vitalie Iurcu, au discutat ieri cu directorul Agenției Turismului, Stanislav Rusu, și directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, despre oportunitățile dezvoltării turismului. Ministrul a solicitat ca, în termeni proximi, să fie elaborat un Plan de acțiuni privind promovarea turismului în Republica Moldova.

Moldova_patria mea

Foto: cotidianul.ro

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat că turismul reprezintă un segment cu potențial foarte mare și trebuie exploatat. „Turismul este una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii. Trebuie să avem un dialog deschis și constructiv cu toți reprezentanții din domeniu, să promovăm mai mult Republica Moldova peste hotare, să dezvoltăm turismul regional și pe cel agrar, astfel încât țara noastră să devină atractivă prin conținutul ofertelor”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Agenția Turismului a prezentat rezultatele obținute anul trecut și acțiunile ce urmează a fi realizate în acest an, printre care participarea la expoziții și târguri internaționale, dezvoltarea turismului regional, organizarea Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol etc. „În 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Această decizie este o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică”, a reiterat Stanislav Rusu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, s-a propus ca proiectul „Be my guest” să fie extins, iar anul 2018 să fie denumit „Anul Ospitalității” în Republica Moldova.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.