Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în luna ianuarie a.c., 1 mlrd 296 mln lei, fiind atestată o creștere cu 143,6 mln lei (+cca 13%) mai mult față de același interval al anului precedent.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Totodată, doar pe parcursul săptămânii trecute, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 320,7 mln lei, fiind perfectate per total 9.978 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 76 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 48 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 146.046 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 79.096 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14.841 și respectiv 13.383 traversări.

Reclame