Jizdan: Corupția este în scădere în Ministerul Afacerilor Interne

Fenomenul corupției este în scădere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Stabilirea moratoriului asupra controalelor de stat a fost unul dintre motivele care a dus la diminuarea acestui fenomen pentru că o bună parte din corupție era provocat de angajații implicați în combaterea crimelor economice. Declarația a fost făcută de ministrul de interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Alexandru Jizdan

Alexandru Jizdan. Foto: gov.md

„Din momentul în care s-a interzis prin lege ca noi să verificăm agenții economici, de la sine a dispărut și fenomenul în această categorie de investigații”, a spus ministrul. Alexandru Jizdan a mai menționat că cea mai coruptă instituție din punctul de vedere al cetățenilor este Inspectoratul Național de Patrulare, structură în care va veni cu o abordare nouă a problemei.

În cadrul aceleiași emisiuni, șeful de la MAI a menționat că 80% din violuri și omoruri au fost efectuate de persoane în stare de ebrietate. Statistica arată că dacă în plan mondial o persoană consumă 6,4 litri de alcool pe an, un moldovean consumă, în medie, 15,9 litri pe an. Alcoolul poate fi cumpărat nestingherit, inclusiv pe parcursul nopții. Această problemă a alcoolului trebuie rezolvată, în opinia lui. „Schimbarea politicii în domeniul consumului de alcool va rezolva din aceste probleme. Cifrele de la sine vorbesc. Dacă vom rezolva această problemă, de la sine criminalitatea va scădea”, a afirmat ministrul.

Ministrul susține că îl îngrijorează modul nesănătos de viață și consumul de alcool ca relaxare și în rândul polițiștilor. Speranța de viață al unui polițist este de 59 de ani. Pentru a verifica condiția fizică a lucrătorilor MAI, în luna mai vor trece teste sportive toți conducătorii din cadrul ministerului. Este vorba despre patru teste sportive, pe care dacă nu le vor susține se va pune sub semnul întrebării aflarea lor în aceste funcții. Ulterior, vor fi testați toți polițiștii. „Noi vom impune lumea să practice sportul în MAI și nu doar sport la nivel de amator. Vor fi unii dintre dânșii care vor face sport la nivel profesionist pentru ca noi în stradă să avem oameni cu o condiție fizică foarte bună. Salvatorii trebuie să fie oameni care să reziste în orice condiții”, a declara ministrul.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Și normal dupa refromele facute, dupa maririle de salarii si inchiderea celor care incalcau legea, calr ca acum corupție este in scadere ceea ce e bine pentru Moldova!

    Apreciază

  2. pricipalul factor ce generează corupție în cadrul MAI este omul simplu! noi dăm mită la fiecare încălcare, poate încercăm fără totuși?

    Apreciază

  3. Probleme inca o sa fie destule pentru ca la noi tot cred daca ai cumatru cu influenta se poate de rcat beat la volan. Nu este nimeni vinovat in afara de noi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.