Peste 800 de km de drumuri naţionale şi locale urmează să intre în reparaţie în cel mai apropiat timp. Pentru reabilitarea traseelor sunt prevăzute peste patru miliarde de lei. Lucrările de modernizare vor fi acoperite din bugetul de stat, dar şi din surse externe de finanţare.

Drumari_Moldova

Foto: sindicate.md

Unul dintre traseele ce va intra în reparaţie unește drumurile din satele Pojăreni-Costeşti-Horeşti-Ţipala din raionul Ialoveni. În prezent acest traseu este impracticabil. Şi mai grav este că după fiecare ploaie, drumul se transformă într-un adevărat lac din cauza gropilor.

Potrivit autorităţilor, în acest an vor continua şi lucrările de renovare a traseelor Chişinău-Soroca, Bălţi-Făleşti-Sculeni, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hânceşti-Lăpuşna, Hânceşti-Leova-Cahul şi Chişinău-Giurgiuleşti. Pentru renovarea drumurilor în bugetul de stat sunt prevăzute peste patru miliarde de lei, dar şi bani de la partenerii externi, precum Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

trm.md

Reclame