Un bazin acvatic unde era depozitat peşte viu în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă a fost depistat de către oamenii legii în orașul Ialoveni. Peștele era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne.

Peste

Foto: politiacapitalei.md

Potrivit Poliției Capitalei, cantitatea de peşte viu era păstrată în condiţii antisanitare şi ulterior era expusă spre vânzare în pieţele din capitală. În acest context, poliţiştii au depistat pe teritoriul pieţei centrale mai multe puncte de comercializare a peştelui viu fără acte de provenienţă, care aparţineau aceluiaşi agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni, cât şi reprezentanţii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pentru întocmirea actelor de constatare.

Medicii din cadrul ANSA au emis o decizie de nimicire a peştelui, în cantitate de 3.570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum. Valoarea produselor ridicate contituie circa 120.000 lei.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilordemarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie aplicată pedeapsa cu amendă în mărime de până la 15.000 lei.

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate, iar astfel de cazuri sesizate să le declare imediat la serviciul specializat 902.

Reclame