UNIREA, pas cu pas: Biblioteca din România care va avea o filială în orașul Glodeni

În contextul Acordului de Asociere dintre raionul Glodeni și județul Bistrița-Năsăud, România, în orașul Glodeni va fi inaugurată, în vara anului 2018, Filiala Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Aceasta va fi deschisă pe baza Bibliotecii Raionale „Vasile Coroban”, amplasată în incinta Centrului de Cultură Glodeni.

Glodeni_Bistrita_biblioteca

Foto: glodeni.md

În scopul familiarizării cu condițiile de activitate a bibliotecii din Glodeni și stabilirii procedurii de deschidere a filialei bibliotecii din Bistrița, vineri, 2 februarie, în raionul Glodeni s-a aflat o delegație din România din care au făcut parte directorul Bibliotecii Județene Ioan Pintea și directorul Muzeului Județean Alexandru Gavrilaș, informează un comunicat al Consiliului raional Glodeni.

Potrivit sursei citate, directorul Bibliotecii Județene a rămas mulțumit de caracteristicile clădirii Centrului de Cultură Glodeni unde este amplasată Biblioteca Raională, menționând totodată necesitatea efectuării unor lucrări de reparație a pereților, sistemului de ventilare și dotării cu mobilier și echipament performant, iar ulterior – și cu cărți. Investițiile respective și le va asuma partea română.

Muzeu_Bistrita-Glodeni

Foto: glodeni.md

La Glodeni, delegația din România Oaspeții a mai vizitat Muzeul de Istorie și Entografie din satul Cajba. Ei au decis că, la revenire acasă, vor face demersurile necesare pentru a acorda ajutor în modernizarea acestuia.

Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița Năsăud a fost creată la mijlocul secolului al XX-lea, având atunci în dotare 80 de volume.  Astăzi, Biblioteca Judeţeană deţine un fond de aproape 300.000 de volume pe suport de hârtie și în format electronic.

Reclame


Categorii:Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.