Guvernul de la Chişinău şi cel român vor avea o reuniune comună, declară ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, aflat în vizită la Bucureşti.

Tudor Ulianovschi_Teodor Melescanu

Foto: mfa.gov.md

Tudor Ulianovschi a declarat că obiectivul clar al ţării sale este integrarea în Uniunea Europeană şi că în acest sens reforma justiţiei este prioritară. Ministrul român de externe Teodor Meleşcanu a subliniat că autorităţile de la Bucureşti vor continua să sprijine demersurile Chişinăului în acest sens, notează TVR Moldova.

Legat de initiațiva unor localităţi din Republica Moldova care au votat unirea cu România, în contextul centenarului, Teodor Meleşcanu a afirmat că sunt doar gesturi de apropiere, fără vreo semnificaţie juridică. Ministrul de externe român a respins afirmaţiile preşedintelui Igor Dodon, care spunea că unirea cu România înseamnă război civil.

Teodor Meleşcanu, ministrul român de Externe: „Obiectivul nostru principal este acela de a ne uni eforturile în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, cred că referirile la război civil sunt în mod evident total eronate şi disproporţionate”.

Tudor Ulianovschi, ministru de Externe al Republicii Moldova: „Toate acţiunile noastre sunt orientate în realizarea dezideratului de integrare europeană, asigurarea bunei implementări de către ministerele sectoriale ale programului naţional de implementare a Acordului de Asociere. Mai mult ca atât, este înregistrată o iniţiativă de a introduce în Constituţia Republicii Moldova obiectivul şi dezideratul de integrare europeană, pentru a-l consolida constituţional”.

Reclame