O campanie de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!”, care se va desfăşura până la 12 februarie, a fost lansată ieri de Biblioteca Naţională a R. Moldova, cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei pe Internet.

internet_web

Foto: clubanastasia.com

În mesajul său de salut, directorul adjunct al instituţiei, Veronica Borş a menţionat, între altele, că internetul este o lume plină de informații utile și lucruri distractive, dar el poate ascunde și multe pericole. În acest context, a subliniat Veronica Borş, Biblioteca Națională organizează o Campanie de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște,informează-te”.

În cadrul manifestării, Igor Cojocaru, directorul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale, a susţinut un dialog cu elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară și cei ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Dr. Igor Cojocaru a vorbit despre siguranța tinerilor pe internet și a venit cu îndemnul ca fiecare utilizator să conștientizeze aportul personal în promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile. La sfârşit, invitatul a răspuns la mai multe întrebări ale celor prezenţi.

Pe 9 februarie, la ora 14.00, în sala Audiovideoteca a Bibliotecii Naţionale va avea loc o lecție interactivă cu Victoria Manolachi și Natalia Gulco, colaboratoare la Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare din cadrul instituţiei. La 12 februarie, în Sala de conferințe „Alexe Rău” a bibliotecii se va desfăşura un seminar interactiv-informațional cu voluntarii Centrului Internaţional „La Strada”.

Ajunsă la ediția a XV-a, Ziua Siguranței pe Internet 2018, a fost sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și al celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.

Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day) este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie, şi are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi.

Moldpres

Reclame