Consiliul municipal Bălţi, întrunit astăzi în şedinţă, i-a ales cu majoritate de voturi în funcţie de viceprimari ai localităţii pe Ghenadi Şmulski şi Nicolai Grigorişin. Noii viceprimari au fost aleşi după ce luni Leonid Babii a anunţat că demisionează din funcţia de primar interimar de Bălţi.

Ghenadi Smulschi_Nicolai Grigorisin

Ghenadi Şmulski şi Nicolai Grigorişin. Colaj: moldpres.md

Ghenadi Şmulski va fi responsabil de finanţe şi economie, comerţ, alimentaţie publică şi servicii. Nicolai Grigorişin va gestiona sectorul proprietăţi publice, gospodărie comunală, arhitectură, construcţii, cadastru şi achiziţii, notează Moldpres.

Decizia de astăzi a Consiliului a fost luată după mai multe discuţii controversate şi întreruperi ale şedinţei. Astfel, consilierul din partea PDM, Serghei Iordan, a avut mai multe întrebări pe marginea legalităţii proiectului de decizie şi înaintării candidaturilor viceprimarilor.

De asemenea, consilierul a avut obiecţii faţă de competenţa, profesionalismul şi experienţa administrativă ale viceprimarilor, în special ale lui Ghenadi Şmulski, care va fi responsabil de cel mai important sector al localităţii.

Candidaturile celor doi viceprimari au fost promovate de fracţiunea „Partidului Nostru”, care deţine majoritatea în Consiliul municipal Bălţi. Oraşul Bălţi are trei viceprimari, cel de-al treilea este Lilia Sava, responsabilă de domeniul social.

Reclame