Dodon anunță un „eveniment de amploare” pentru soluționarea unor grave probleme

Problema depopulării R. Moldova a fost ieri subiectul unei discuții purtată de președintele Igor Dodon cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizației Internaționale pentru Migrație, Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii, Agenției Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Am menționat că depopularea, dar și alte multiple probleme de natură demografică sunt printre cele mai grave cu care se confruntă la momentul de față R. Moldova. Peste 40% din populația activă a țării este plecată peste hotare. Cele mai multe persoane care au părăsit țara fac parte din grupul de vârstă 25-29 de ani. Motivele plecării sunt diverse. În anii de independență R. Moldova a pierdut practic 1 mln. din populația țări”, a scris șeful statului pe Facebook.

În acest context, Dodon a aunțat că echipa sa planifică organizarea, în luna martie curent, sub egida președintelui, a unui „eveniment de amploare” axat pe subiectele enumerate.

Dodon mai menționează că a solicitat suportul structurilor internaționale în vederea organizării și desfășurării unui astfel de eveniment, cu atragerea experților naționali și internaționali, factorilor de opinie din țară și de peste hotare. Potrivit șefului statului, scopul evenimentului va fi „atât pentru a sensibiliza societatea moldovenească, precum și pentru a discuta și identifica de comun soluții de depășire a situației create”.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.