Săptămâna viitoare PAS și PPDA vor prezenta mecanismul după care vor fi selectați cetățenii care vor fi acceptați pe listele electorale și în calitate de candidați în circumscripțiile uninominale. Declarația a fost făcută de președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

Maia Sandu

Maia Sandu. Captură video: privesc.eu

„Singurele elemente pe care trebuie să le clarificăm țin de măsurarea calităților oamenilor, care sunt cele mai importante lucruri pentru un viitor parlamentar, astfel încât echipa noastră să fie foarte bună”, spune Maia Sandu.

Președinta PAS spune că mai întâi fiecare persoană va trece testul integrității, după care vor fi verificate meritele acesteia. „Eu plec pentru câteva zile și o să mă întorc la sfârșitul săptămânii viitoare și sper că atunci să putem să venim cu toate detaliile despre mecanism”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS susține că în blocul format împreună cu PPDA sunt așteptați și reprezentanți ai altor partide politice pro-europene și anti-oligarhice care vor face dovada integrității și meritocrației.

Reclame