Termenul de trecere la televiziunea digitală terestră a fost prelungit

Termenul procesului de tranziţie definitivă la televiziunea digitală terestră în Republica Moldova a fost prelungit până la 1 martie 2020. Parlamentul a aprobat, în prima ședință a sesiunii curente, modificări ale legislației în acest sens.

TV_audiovizual_telecomanda

Foto: publika.md

La 31 decembrie 2017, emisia televiziunii analogice terestre urma să fie înlocuită, în totalitate, cu televiziunea digitală terestră. Totodată, radiodifuzorii au declarat că nu au instalate multiplexe regionale de televiziune digitală, motiv pentru care au solicitat extinderea termenului.

În context, deputații au aprobat ca termenul-limită de valabilitate a licenţelor de utilizare a canalelor şi frecvenţelor radio pentru televiziunea analogică terestră să fie sincronizat cu termenul de finalizare a tranziţiei stabilit la data de 01 martie 2020, după care licenţele respective nu vor mai putea fi reînnoite.

De asemenea, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va organiza concursuri pentru eliberarea licenţelor de emisie pentru dreptul de difuzare pe canalele de televiziune analogică, neprelungite în anul 2017, precum şi va reperfecta licenţele de emisie, valabilitatea cărora expiră până la data de 01 martie 2020, pentru perioada care nu depăşeşte acest termen.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.