Z. Greceanîi: La alegerile de anul curent se pune în joc existența R. Moldova

Guvernanții au început sesiunea parlamentară de primăvară-vară cu piciorul stâng. Cel mai probabil, așa va dura întreaga sesiune. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, referindu-se la declarația adoptată de Parlament prin care se condamnă atacurile informaționale ale Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică, transmite IPN.

Zinaida Greceanii

Zinaida Greceanîi. Foto: ipn.md

„Democrații nu au făcut altceva decât să ardă toate punțile”, a declarat Zinaida Greceanîi. Politiciana susține că nu înțelege de ce Partidul Democrat face acest lucru, dar nu exclude că ar fi presat de către partenerii externi. „Se implică Federația Rusă în treburile interne ale Moldovei sau se implică alte state care invită Procuratura Generală la covor în ambasadă? Oare Federația Rusă își permite lucrurile acestea? Cine vrea să distrugă Republica Moldova ca stat, oare nu unioniștii care vin cu propunerea inclusiv de a fi exclusă Moldova din Comunitatea Statelor Independente?”, se întreabă președinta PSRM.

Una dintre prioritățile socialiștilor în actuala sesiune a Parlamentului este interzicerea prin lege a unionismului, inclusiv a partidelor și organizațiilor unioniste. „Eu înțeleg că această majoritate parlamentară n-o să voteze un asemenea proiect de lege, dar odată și odată el o să fie votat. Aceasta este o prioritate, altfel noi nu o să păstrăm acest stat”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Potrivit președintei PSRM, la alegerile de anul curent se pune în joc existența Republicii Moldova. „Lupta va fi foarte aprigă – va exista statul Republica Moldova sau nu va exista pe viitor pe harta lumii. Noi o să utilizăm toate forțele și toate căile legale ca Republica Moldova să rămână ca stat”, a afirmat Zinaida Greceanîi. În opinia ei, autoritățile și organele statului tac atunci când este vorba despre acțiunile unioniștilor, ceea ce ar însemna că le sunt aliați.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.