Două persoane au avut de suferit în urma utilizării instalațiilor conectate la gaze naturale, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Aragaz_foc_gaz

Foto: libertatea.ro

Primul caz în care a decedat o femeie în vârstă de 72 de ani a avut loc ieri în orașul Taraclia. Din primele cercetări s-a stabilit că persoana a conectat soba la o instalație alimentată cu gaz natural, care s-a dovedit a fi defectă. Femeia a fost găsită moartă de rude și vecini. Se presupune că aceasta s-a intoxicat cu gazul natural emanat în încăpere. Toate circumstanțele și cauza producerii situației urmează a fi stabilite de organele de resort.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 24 de ani a avut loc ieri în localitatea Boșcana, raionul Criuleni. Bărbatul a încercat să conecteze aragazul. În rezultat, s-a produs o deflagrație, iar bărbatul a primit arsuri de gradul III, fiind internat de urgență în spitalul raional. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele exploziei urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să fie foarte prudenți la exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii recomandă persoanelor să consulte un specialist în domeniu înaintea utilizării acestora, iar în caz de defecțiune să nu fie exploatate până acestea nu sunt reparate.

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore echipele de salvatori și pompieri au fost solicitați în 11 situații de risc.

Reclame