Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a anunţat că va convoca consiliul extins al autorităţilor autonomiei şi activiştilor civici „în apărarea statalităţii Moldovei”. Şedinţa va avea loc pe 28 februarie în satul Tomai, notează Infotag.

Irina Vlah

Irina Vlah. Foto: paginaderusia.ro

Despre aceasta başcanul a scris marţi pe pagina sa de Facebook, menţionând că la asemenea şedinţe urmează să fie discutate „problemele ce îngrijorează pe fiecare locuitor al autonomiei şi pe marea majoritate a cetăţenilor Moldovei”.

Vlah propune să fie discutate un şir de probleme, inclusiv creșterea forțelor unioniste antistatale, cu îngăduinţa deplină a organelor de drept; lupta autorităților centrale cu „amenințarea rusească” mitică; posibilitatea ca locuitorii autonomiei să devină membri în partidele parlamentare, care a luat o poziție deschisă împotriva Găgăuziei.

În opinia bașcanului, societatea găgăuză rămâne unificată, așa cum a fost acum 25 de ani.

„Viitorul nostru îl vedem exclusiv în cadrul Republicii Moldova unite și independente. Și această poziție fermă trebuie să o prezentăm tuturor forțelor politice din țară și partenerilor politici externi”, consideră șeful autonomiei.

Reclame