Cooperarea militară moldo-suedeză, discutată la Ministerul Apărării

Aspectele cooperării militare bilaterale şi în cadrul organizaţiilor internaţionale au fost discutate astăzi de ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi ambasadoarea Suediei la Chişinău, Signe Burgstaller, în cadrul unei întrevederi care a avut loc la Ministerul Apărării.

MD-Suedia

Foto: army.md

Eugen Sturza a mulţumit Guvernului Suediei pentru sprijinul acordat pe parcursul ultimilor ani în realizarea angajamentelor asumate de ţara noastră în contextul Rezoluţiei 1325 „Femeia, pacea şi securitatea”. Ministrul Apărării a specificat că proiectul Planului național de acțiuni pentru implementarea Rezoluției şi manualul ,,Dimensiunea de gen în sectorul de securitate şi apărare”, elaborate cu ajutorul Suediei, reprezintă un pas important pentru avansarea ţării în asigurarea egalităţii de gen în sectorul de securitate şi apărare.

De asemenea, ministrul Sturza a apreciat implicarea Suediei în cadrul Grupului multinaţional în domeniul Armelor Mici şi Armamentului Uşor (SALW), care are ca obiectiv sporirea nivelului de siguranţă şi securitate în locurile de păstrare a muniţiilor. Eugen Sturza a menţionat şi contribuţia Guvernului suedez la elaborarea Manualului „Logistic Ammunition Handbook”, publicat în 2015, şi la instruirea militarilor Armatei Naţionale în cadrul cursurilor specializate în domeniul managementul stocurilor de armament şi muniţii.

Ministrul Sturza a specificat că Republica Moldova îşi doreşte să-şi extindă contribuţia la securitatea regională şi internaţională, iar experienţa Suediei, în acest sens, ar fi foarte benefică pentru ţara noastră. Ministrul Apărării şi-a exprimat speranţa că cele două ţări îşi vor intensifica cooperarea atât în acest domeniu, cât şi în cel al ştiinţei şi învăţământului militar.

La rândul său, ambasadoarea Suediei a salutat progresul înregistrat de Republica Moldova privind implementarea Rezoluţiei 1325 şi a declarat că ţara sa va continua să acorde asistenţa necesară Armatei Naţionale.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.