R. Moldova și Kazahstan își vor intensifica relațiile în domeniul agroindustrial. Despre perspectivele aprofundării cooperării dintre cele două țări au discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și consul general al Republicii Kazahstan în țara noastră, Igor Musalimov.

Moldova_Kazahstan

Foto: madrm.gov.md

„Suntem dispuși să avem o colaborare eficientă în domeniul agriculturii, având în vedere posibilitatea creșterii exporturilor de produse agricole. Ne-ar interesa schimbul între institutele științifice și cele practice ale tehnologiilor de creștere a fructelor și alimentelor din ambele țări, precum și schimbul de experiență și bune practici în domeniul tehnologiilor industriale avansate pentru cultivarea culturilor de câmp”, a menționat ministrul Liviu Volconovici, citat într-un comunicat al MADRM.

La rândul său, consul general al Republicii Kazahstan în țara noastră, Igor Musalimov, și-a exprimat disponibilitatea de a intensifica relațiile de colaborare în domeniul vitivinicol și creșterii porumbului.

Reclame