Efectivul militar şi civil din toate garnizoanele militare a participat joi, 15 februarie, la acţiunile de comemorare a celor căzuţi în Războiul din Afganistan.

Afganistan_ostasi

Foto: army.md

La Chişinău, ministrul Apărării Eugen Sturza împreună cu ofiţeri din corpul de comandă al Armatei Naţionale, alături de veterani de război şi membri ai familiilor lor, au depus flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei — sfântă amintire” din sectorul Râşcani al capitalei. De asemenea, participanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria celor decedaţi pe câmpul de luptă.

Totodată, militarii Armatei Naţionale din alte garnizoane ale ţării au participat la ceremonii de comemorare a ostaşilor decedaţi în acţiunile de luptă din Afganistan, organizate la Bălţi, Cahul, Floreşti, Ungheni, dar şi în centrele raionale Edineţ, Făleşti, Străşeni, Glodeni, Nisporeni, Sîngerei şi Hînceşti.

La războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 şi 1989, au participat circa 12.500 de moldoveni. Dintre aceştia, 301 militari şi-au pierdut viaţa, patru au dispărut fără veste, iar alţi 257 au fost răniţi.

Afganistan_ostasi_

Foto: army.md

Reclame