Pentru prima data în istoria partidelor din R. Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță lansarea unei platforme de donații online, prin care orice cetățean al R. Moldova și deținător de card va putea, în mai puțin de 5 minute, să contribuie financiar către PAS.

PAS_Maia Sandu

Foto: fb.com/unpaspentru.md

Potrivit PAS, lansarea platformei permite partidului să faciliteze procesul de finanțare și să consolideze eforturile PAS de finanțare democratică – contribuții mici de la mulți susținători.

„Credem că finanțarea corectă și transparentă este ingredientul-cheie al făuririi democrației interne în partid și, în consecință, a promovării oamenilor competenți și integri care să fie capabili să aducă schimbări pozitive radicale în țară. Democrația unei țări este direct legată de finanțarea partidelor”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Sursa citată menționează că lansarea platformei reprezintă o nouă etapă în democratizarea vieții politice din țară. „PAS vine cu un alt model de finanțare, transparent, corect, bazat pe donații mici, în totală opoziție cu abordarea altor partide politice, care se finanțează din surse obscure, cu sume de bani adesea mai mari decât veniturile donatorilor și fără declararea tuturor veniturilor la partid. Adoptarea unui asemenea model de către celelalte partide ar asigura o concurență echitabilă a proiectelor politice”, se spune într-un comunicat al PAS.

Contribuțiile financiare colectate de PAS vor merge către chiria oficiului, activitățile de comunicare, imprimarea materialelor promoționale, cheltuielile de transport și consolidarea organelor de partid din teritoriu.

Luna trecută, PAS a lansat și o platformă online de abonare la ziarul PAS.

Reclame