Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 16-19 februarie, o vizită de lucru în Bavaria, Germania.

Tudor Ulianovschi

Tudor Ulianovschi. Foto: gov.md

Șeful diplomației moldovenești va face parte din componența delegaţiei premierului Pavel Filip, care va participa la lucrările Conferinţei pe probleme de securitate de la München.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, înaltul for va reuni în metropola bavareză politicieni şi factori de decizie importanţi în domeniul politicii externe și de securitate din întreaga lume. În marja Conferinței, ministrul Ulianovschi va avea întrevederi bilaterale cu omologi din alte state, secretarul general al OSCE, alți oficiali.

După încheierea lucrărilor Conferinţei, ministrul Ulianovschi va avea un program bilateral în capitala bavareză, urmând să participe în calitate de invitat special la o masă rotundă organizată de Forumul de Afaceri Vest-Est, unde va vorbi despre actualitatea politico-economică, securitatea regională şi tendințele de dezvoltare și va prezenta oportunitățile economice și investiționale din R. Moldova. De asemenea, oficialul moldovean va participa la inaugurarea Consulatului R. Moldova din München, condus de Consulul Onorific Michael Fischbaum.

Reclame