Campanie MAI: peste 800 de locuinţe vor fi dotate cu detectoare de fum

Peste 800 de case locuite de familii care fac parte din grupurile de risc vor fi dotate cu detectoare autonome ce reacționează la fum. Acţiunea face parte din campania „O casă protejată – o viață salvată”, demarată azi de Ministerul Afacerilor Interne.

Detector de fum

Foto: casa.acasa.ro

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a specificat că detectoarele de fum vor fi instalate în special în casele din sectorul rural în care locuiesc bătrâni, invalizi sau familii nevoiașe, în acest scop vor fi alocaţi 96 de mii de lei.

„În perioada 2000-2017, în R. Moldova au fost înregistrate circa 40 mii de incendii, soldate cu peste 3 mii decese, 172 dintre victime fiind copii. Marea majoritate a incendiilor au avut loc în case particulare, în special din sate. Totodată, în ultimii cinci ani s-au înregistrat 282 de cazuri de intoxicări cu monoxid de carbon, soldate cu 67 de decese”, a adăugat Jizdan.

Şeful de la MAI a lansat un apel către toţi cetăţenii care îşi permit să achiziţioneze astfel de instalaţii, să şi le procure pentru a-şi securiza locuinţele.

Campania „O casă protejată – o viață salvată” a demarat în localitatea Făurești, suburbie a Chișinăului, unde specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au instalat detectoare în câteva case.

Conform datelor IGSU, de la începutul acestui an, în țară s-au produs peste 200 de incendii, în care au murit 38 de oameni, printre care și doi copii.

La începutul săptămânii trecute, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că va solicita Ministerului de Interne să vină cu soluţii pentru sporirea securităţii în utilizarea sobelor și altor utilaje de încălzit. Atunci el a precizat că mai multe familii social vulnerabile din ţară vor primi gratuit detectoare de fum.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Bravo!
    Repede MAI a reacționat la inițiativa lui Vlad Plahotniuc.

    Apreciază

  2. Asta inseamana sa fie oamnii potriviți la lacul potrivit.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.