Mai mulți membri activi ai unei grupări criminale cu roluri bine determinate, care săvârșeau infracțiuni grave și deosebit de grave atât pe teritoriul țării, cât și în afara ei au fost documentați de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu angajații Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a INI a și Procuraturii Strășeni.

Catuse

Foto: ziarulderoman.ro

Reieșind din materialele cauzei penale, un membru activ ai grupării criminale documentate, care avea rolul așa-numitului supraveghetor (положенец) din raionul Strășeni, împreună cu complicii săi extorcau bani prin șantaj sub diferite pretexte inventate, amenințându-i cu violență fizică și moarte, banii fiind destinați pentru așa-numitul „obșciak” – vistieria clandestină a organizației criminale.

Învinuitul și complicii săi sunt membrii activi ai unei grupări criminale, care fac parte din organizația criminală „Patron”, liderul căreia, în prezent, îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar din România.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații au fost localizați și imobilizați unii din membrii activi ai grupării menționate, la care au fost desfășurate percheziții. În urma operațiunii, au fost ridicate droguri și muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține învinuitului, precum și alte obiecte.

Potrivit oamenilor legii, se înfăptuiesc măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul acumulării probelor pertinente în privința complicilor.

Pentru infracțiunea comisă, suspecții riscă până la 7 ani de pușcărie.

Reclame