Mai bine toată viața la pușcărie pentru nimic, pentru aberațiile care îmi sunt incriminate, decât la PDM. Declarația aparține fostului primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

dorin-chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: privesc.eu

„Asta nu e viață în secolul 21 să accepți condițiile Evului Mediu sau Erei Primitive, când oamenilor li se pune călușul în gură. Oamenii nu se mai simt oameni, primarii nu se mai simt reprezentanți ai comunității, ei se simt niște instrumente folosite de cineva. Ei nu-și mai aparțin, nu mai pot gândi”, spune Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă spune că nu a fost ușor să ia decizia de a demisiona din funcția de primar, dar altă decizie nu a fost posibilă. În ce privește alegerile anticipate în municipiul Chișinău, Dorin Chirtoacă nu exclude nicio variantă, nici cea că va candida din nou. Potrivit lui, Partidul Liberal are mai multe persoane care ar putea candida la Primăria Chișinău.

Fostul primar susține că are greșeli de care îi pare rău și regretă că nu a reușit să facă tot ce și-a propus. „Sunt proiecte eșuate, cum a fost cu mansarda, sunt proiecte întârziate cum au fost cu drumurile, sunt oameni pe care i-am pus în funcție și n-au făcut față, sunt oameni pe care poate era mai bine să-i dau afară la timp. O durere pentru mine aparte este că abuzul de încredere mă costă poate cel mai mult acum”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Reclame