Directorul SIS, Vitalie Pîrlog, a demisionat din funcție

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vitalie Pîrlog, a demisionat din funcție. O cerere în acest sens a fost depusă în Parlament.

Vitalie Pirlog

Vitalie Pîrlog. Foto: publika.md

Informația a fost confirmată pentru Moldpres de către reprezentanta Serviciului de presă al Legislativului, Liliana Anghel.

Pîrlog a fost propus în această funcție de către majoritatea parlamentară, iar la 21 decembrie candidatura sa a fost susținută de Legislativ.

Vitalie Pîrlog este de profesie jurist, specializat în Drept internațional. Pe parcursul carierei sale, a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la CEDO, membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, membru al Comisiei Europene pentru Eficacitatea Justiției a Consiliului Europei, membru al Comitetului de Experți pentru ameliorarea procedurilor de protecție a drepturilor omului din cadrul CDDH al Consiliului Europei, conducător al delegației moldovenești la Comitetul European pentru problemele penale al Consiliului Europei. Din aprilie curent, el a deţinut postul de președinte al Comisiei de Control al Fișierelor din cadrul INTERPOL.

În 2006, Pîrlog a fost numit în fruntea Ministerului Justiţiei, iar în perioada 14-25 septembrie 2009 a deținut interimatul funcției de prim-ministru al țării.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.