China declară război show-urilor erotice la înmormântări

China a lansat acţiuni drastice împotriva fenomenului care nu pare să dispară – reprezentanţiile erotice de la înmormântări, potrivit The Telegraph.

China_inmormantari

Foto: digi24.ro

Ministrul Culturii a anunţat luna trecută că vizează reprezentaţiile de „striptease” şi alte spectacole „obscene, pornografice şi vulgare” care au loc la înmormântări, nunţi şi la adunările de Anul Nou chinezesc.

Războiul împotriva celor care fac striptease la înmormântări durează de mult în China. Autorităţile au lansat campanii împotriva spectacolelor obscene încă din 2006, a doua campanie fiind lansată în 2015.

Ultima acţiune s-a axat pe 19 oraşe din patru provincii, Henan, Anhui, Jiangsu şi Hebei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Culturii.

Unele comunităţi din China rurală ar crede că participările în număr mare la înmormântări îl onorează pe decedat şi aduce noroc.

Unii experţi sunt de părere că show-urile erotice aduc tribut fertilităţii.

„Potrivit unei analize de antropoligie culturală, «obiceiul» îşi are originea în venerarea ritualului de reproducere”, a spus profesorul Kuang Haiyan citat de The Global Times. „Prin urmare spectacolele erotice de la înmormântări sunt doar reminiscenţe culturale”.

Noua campanie prevede ca persoanele care denunţă la o linie specială telefonică astfel de comportamente să primească compensaţii financiare.

Presa a blamat adesea spectacolele invocând creşterea decadenţei şi materialismul familiilor chineze, în timp ce ţara de deschide către Occident.

„În deceniile recente, gospodăriile din China rurală dovedesc că au venituri suficiente încât să plătească actori, cântăreţi, comedianţi şi – mai nou – stripperi – pentru a distra persoanele îndoliate”.

News.roCategorii:Fără categorie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.