În Congresul SUA a fost înregistrată astăzi o rezoluție în favoarea R. Moldova, notează pe Facebook președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Plahotniuc_Candu_Leanca_Congresul SUA

Foto: fb.com/plahotniuc

Potrivit liderului democrat, documentul încurajează intensificarea parteneriatului moldo-american și întărește susținerea SUA pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a R. Moldova, precum și sprijinul pentru reforme.

„Le mulțumesc congresmenilor Pete Olson și David Price pentru această inițiativă și pentru toată încrederea acordată Moldovei”, a scris Vlad Plahotniuc.

„Avem încrederea că această rezoluţie va fi examinată şi sperăm să primească în curând votul Camerei Reprezentanţilor din SUA, ceea ce va contribui la întărirea dialogului strategic şi la colaborarea dintre Moldova şi Statele Unite pe plan politic, economic, social şi de securitate”, se spune într-un comunicat al PDM.

Iniţiatorii rezoluţiei menţionate, Pete Olson şi David Price, sunt copreşedinţii Grupului de Prietenie SUA-Moldova şi susţinători importanţi ai R. Moldova în SUA. Reamintim că în cadrul celei mai recente vizite a unei delegaţii a PDM la Washington, care a avut loc în decembrie 2017, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit cu congresmanul Pete Olson, cu care a discutat despre consolidarea relaţiilor moldo-americane şi sprijinul american pentru R. Moldova.

Reclame