Deputații PSRM, consilierii municipali, activiști socialiști și Garda Tânără au depus vineri, 23 februarie, flori la Focul Veșnic din cadrul Complexului Memorial „Eternitate” din Chișinău.

Greceanii_23 februarie

Foto: socialistii.md

Socialiștii susțin că au cinstind memoria „apărătorilor căzuți în război pentru Patrie”.

„23 Februarie este o sărbătoare a bărbaților puternici și curajoși, a celor care au pe cine și ce apăra: Patria, casa, familia și viitorul lor”, se spune într-un mesaj adresat bal președintei PSRM, Zinaida Greceanîi.

Ziua de 23 februarie, deși este numită și Ziua Apărătorului Patriei, este sărbătorită în R. Moldova și ca o zi a bărbaților. În această zi, unii moldoveni ridică în slăvi Armata Sovietică, iar alții o numesc armată de ocupație.

Expresia Imperiul Răului se referă în special la Uniunea Sovietică și la imperiul său, expresie folosită de președintele american Ronald Reagan, care a luat o poziție agresivă împotriva Uniunii Sovietice, a capabilităților sale strategice și militare globale. Această expresie a înfuriat pe liderii sovietici și a reprezentat partea de retorică din escaladarea Războiului Rece.

Reclame