Sindicatele din Transnistria s-au avântat în campania electorală prezidențială din Rusia

Sindicatele din Transnistria se implică în campania propagandistică organizată de administrația separatistă de la Tiraspol, care s-a angajat să asigure o prezență cât mai mare la urne a locuitorilor cu cetățenie rusă din regiune, în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, pe 18 februarie.

drapel_rusia_transnistria

Foto: vestipmr.info

La această dată, în Transnistria urmează să fie deschise 24 de secții de vot, la cererea Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, fără să fi fost coordonată cu autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Prezidiul Federaţiei Sindicatelor din Transnistria îi îndemnă pe membrii săi, membrii familiilor care sunt cetăţeni ai Rusiei şi care locuiesc în Transnistria, să vină pe 18 martie la secţiile de votare şi „să voteze pentru un candidat demn de preşedinte al Rusiei, pentru Rusia unită, puternică, pentru pace şi prosperitate!”, transmite Infotag.

Sindicatele de la Tiraspol invocă „calea istorică” a Transnistriei, care ar fi fost întotdeauna strâns legată de Rusia, „un garant al independenţei care, timp de 25 de ani, menţine pacea pe malurile râului Nistru, acordă permanent republicii sprijin moral şi material.

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un act prin care dispune autorităților din regiune să acorde tot ajutorul, prin punerea la dispoziţia unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei a unor spaţii, mijloace de transport şi de comunicaţie necesare desfăşurării alegerilor din 18 martie 2018, iar internelor şi serviciilor speciale li s-a cerut să asigure ordinea publică în timpul desfăşurării scrutinului.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.