Washingtonul, cu ochii pe reformele din R. Moldova

Ultimele reforme promovate de Guvern şi Parlament, precum şi planurile guvernării pentru 2018 au fost subiectul discuţiei liderului democrat Vlad Plahotniuc cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, în timpul întrevederii de ieri.

Plahotniuc_Pettit

Vlad Plahotniuc și James Pettit. Foto: fb.com/plahotniuc

Plahotniuc și Pettit şi-au exprimat dorinţa de a dezvolta parteneriatul şi de a găsi noi moduri de cooperare în cât mai multe domenii.

Recent, un proiect de Rezoluție pro R. Moldova a fost înregistrat în Congresul american. Congresmenii Pete Olson și David Price afirmă că parteneriatul dintre țările noastre este construit pe cooperare, apreciere reciprocă şi dorinţa de a menține legăturile sociale, politice și culturale.

Rezoluția încurajează intensificarea parteneriatului și consolidează susținerea Statelor Unite pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Moldovei, precum și sprijinul pentru reformele pe care le fac autoritățile.

În document, cei doi congresmani au cerut retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană și au îndemnat Federaţia Rusă să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitarea oricăror alte presiuni asupra Moldovei.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.