Premierul Australiei face apel la SUA să își mențină rolul de lider global

Premierul australian Malcolm Turnbull a făcut apel sâmbătă la SUA să îşi menţină rolul de lider global şi le-a cerut ţărilor membre NATO să îşi respecte angajamentele de creştere a bugetelor militare, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Malcolm Turnbull_Trump_

Foto: Ting Shen / Xinhua

La o întâlnire cu guvernatori ai statelor americane la Washington, Turnbull a spus că leadership-ul american în perioada de după război „a permis cele mai mari explozii de creştere economică şi progrese umane înregistrate vreodată în lume”.

„Unii uită că nimic din aceste lucruri nu ar fi fost posibil fără ancora de salvare a puterii strategice americane. În prezent, acest angajament este la fel de important ca şi până acum”, a spus Turnbull.

Turnbull a precizat că poate „înţelege frustrarea multor americani” cauzată de faptul că multe state membre ale NATO nu şi-au îndeplinit angajamentul de a spori cheltuielile pentru apărare la 2% din produsul intern brut până în 2020, adăugând că Australia este pe punctul să facă acest lucru.

Declaraţiile vin la o zi după ce Turnbull a salutat leadership-ul global şi reforma fiscală ale preşedintelui american Donald Trump, după discuţii cu acesta la Casa Albă.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.