Alegeri prezidențiale în Rusia: Moscova va livra în Transnistria aproape 200.000 de buletine de vot

Cel puțin opt mii de buletine de vot vor fi alocate fiecărei din cele 24 de secții de vot ce vor fi deschise în Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia, pe 18 martie. Anunţul a fost făcut de președintele comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodeţkaia, într-un interviu pentru un post de televiziune din regiunea separatistă transnistreană.

Alegeri_Rusia

Foto: tampereclub.ru

„Prin eforturile autorităţilor publice şi organizaţiilor obşteşti, care s-au oferit să ajute, se lucrează asupra faptului de a asigura ca un număr maxim de transnistreni cu drept de vot să fie implicaţi în acest proces şi să nu rămână indiferenţi”, a declarat Gorodeţkaia, citată de Infotag,

„În ziua alegerilor, membri ai comisiei vor fi aproape 700 de oameni. Un număr mare de oameni vor fi implicaţi în calitate de voluntari, asigurând astfel votarea confortabilă. În primul rând, aceştia sunt observatori, activişti, tineri care îi vor ajuta pe cetăţeni să primească informaţii, să ajungă la secţiile de votare şi să se simtă confortabil stând în rând. Aceştia sunt toţi angajaţii instituţiilor municipale, organizaţiilor, administraţiilor de stat, care vor lucra în această zi. Ei vor fi acolo de dimineaţa devreme până seara târziu”, a mai spus ea, adăugând că „la datorie” vor fi şi miliţienii.

Potrivit șefei comisiei electorale transnistrene, „prin participarea la aceste alegeri, transnistrenii nu doar aleg preşedintele Rusiei în calitate de cetăţeni ruşi, dar vor vota pentru viitorul său, deoarece 27 de ani de existenţă a RMN au fost în mare măsură asiguraţi de poziţia deţinută de Preşedintele Federaţiei Ruse”.

În 2012, Ministerul de Externe de la Chișinău şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a deschide în Transnistria secţii de votare pentru alegerile preşedintelui Rusiei. Republica Moldova a calificat acţiunile Moscovei drept „neprietenoase, care provoacă îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii între RM şi FR”.

Atunci Rusia a deschis în Transnistria tot 24 de secţii de votare, în pofida practicii internaţionale organiza alegeri în străinătate doar în cadrul misiunilor diplomatice.

La alegerile în Duma de Stat a FR din 2016, în Transnistria au participat 55,8 mii de locuitori ai regiunii care deţin cetăţenie rusă, iar 83,2% dintre aceştia au votat pentru partidul de la guvernare „Edinaia Rossia”.Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.