Leancă: Concluziile Consiliului UE denotă că noi contăm pentru Uniunea Europeană

Concluziile Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene denotă sprijinul din partea Uniunii Europene, precum și faptul că Republica Moldova contează foarte mult pentru Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Iurie Leancă susține că UE este gata să sprijine Republica Moldova în continuare, să-i ofere ajutor în modernizarea țării, în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pentru că vrea să construiască în țară o zonă de stabilitate.

„Documentul este unul echilibrat, este unul obiectiv, cu o analiză realistă, cu fixarea a tot ce s-a întâmplat pozitiv în țara noastră în ultima perioadă, în doi ani aproximativ, și, bineînțeles, că indică acele zone unde avem încă multe de făcut”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit lui, documentul trebuie privit în complexitate. Iurie Leancă susține că, în comparație cu un raport similar din anul 2016, acum au apărut mai multe elemente pozitive, sunt evaluate pozitiv mai multe reforme inițiate de Guvern cum ar fi situația macroeconomică, consolidarea sistemului bancar, crearea unor instituții menite să lupte împotriva corupției, creșterea comerțului bilateral cu UE.

„La capitolul semnale pentru noi tocmai sunt numite zonele pe care le știm și noi că sunt deocamdată problematice. Dacă am fi perfecți, am fi astăzi țară membră a Uniunii Europene”, a spus vicepremierul.

Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene și-a reafirmat luni, 26 februarie, sprijinul pentru Republica Moldova, însă a subliniat că acesta este condiționat de realizarea a mai multe reforme reale, în special în domeniul justiției, luptei anticorupție și economiei.Categorii:Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Clar ca suntem importanti pentru UE. E vorba de geopolitica. UE nu vrea sa admita ca rusii lui Dodon sa puna control pe acest teritoriu

    Apreciază

  2. pai nu degeaba ne ajuta de 25 de ani sa ne dezvoltam, si probabil europenii sunt nedumeriti ca dupa atata suport moldoboii tot voteaza cu rusii…

    Apreciază

  3. Concluziile UE demonstreaza ca noi in continuare avem sustinerea din partea europenilor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.