Reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut-Nistru au discutat cu premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă

Modalitățile de intensificare a cooperării la nivel local dintre Republica Moldova și România au fost discutate aseară, în cadrul Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la care au participat prim-ministrul Pavel Filip și premierul României, Viorica Dăncilă.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru_Filip-Dancila

Foto: gov.md

Pavel Filip a apreciat activitatea platformei, care reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, UTA Găgăuzia și trei județe din România – Iași, Prahova și Bistrița-Năsăud. „Această platformă este extrem de necesară pentru stabilirea de noi parteneriate, pentru efectuarea schimbului de experiență și de bune practici”, a spus premierul. Astfel, Pavel Filip a îndemnat autoritățile locale, membre ale Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, să valorifice din plin oportunitățile oferite în acest format de cooperare.

Totodată, Pavel Filip a asigurat de toată deschiderea Guvernului în comunicarea cu administrația publică locală, menționând că dinamizarea dialogului este o prioritate pentru anul curent, dovadă fiind frecventele întâlniri cu autoritățile locale organizate în ultima perioadă.

Prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a confirmat că Executivele de la Chișinău și București intenționează să extindă buna colaborare existentă la nivelul central pe segmentul administrației locale, această cooperare fiind esențială pentru parcursul european al Republicii Moldova. Oficialul român a subliniat și relevanța activităților desfășurate de Asociație, menționând necesitatea intensificării schimburilor interculturale.

La rândul lor, membrii Asociației au transmis un mesaj de mulțumire autorităților române pentru asistența financiară în realizarea diferitor proiecte sociale. De asemenea, participanții la reuniune au analizat stadiul activităților curente și au trasat prioritățile pentru perioada următoare.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost constituită în anul 2005. Scopul acesteia este de a îmbunătăți relațiile între comunitățile locale și autoritățile centrale, pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă și echilibrată a regiunilor. Activitățile Asociației acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, agricultură și dezvoltare rurală, până la educație, societate informațională și cultură.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.