Președintele Igor Dodon a anunțat că o ședință a Consiliului Suprem de Securitate ar urma să se desfășoare săptămâna viitoare, iar pe agenda va fi prezentă problema organizațillor unioniste și acțiunile pro-Unire ale autorităților publice locale, precum și ce urmează să întreprindă instituțiile de drept referitor la acest subiect, notează Radio Chișinău.

Igor Dodon

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

Potrivit lui Dodon, ședința CSS va avea loc la începutul săptămânii viitoare, iar discuțiile din cadrul acesteia se vor axa pe raportul Kroll-2 și fraudele bancare, proiectul noii strategii de securitate.

De asemenea, Dodon a menționat că reprezentanții Consiliului vor vorbi și despre „acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect”.

Șeful statului a subliniat că, pentru a evita „tentativele de blocare a activității CSS de către unele sau alte persoane”, componența Consiliului Suprem de Securitate a fost modificată.

Dodon a declarat în repetate rânduri că dorește interzicerea organizațiilor unioniste și că nu va tolera faptul că mai multe localități au votat pentru semnarea Declarțiilor de Unire.

Reclame