De ce deputații de la Chișinău și București nu vor avea o ședință comună

Deputatul PMP din Parlamentul României Eugen Tomac a declarat pentru 10TV care este motivul pentru care Chișinăul a respins organizarea unei ședințe solemne comune a celor două legislative din România și R. Moldova.

eugen-tomac

Eugen Tomac. Foto: agerpres.ro

Tomac a declarat că știe care sunt motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins o asemenea propunere de a avea o ședință solemnă comună, notează Radio Chișinău.

„Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în R. Moldova au loc alegeri anul acesta, un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care cei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral. Asta este propria mea evaluare, nu am detalii, dar în cheia aceasta o citesc. Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română, din 101, 64 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi fost cinstiți cu ei înșiși, n-ar fi existat nicio problemă”, a subliniat deputatul Eugen Tomac, potrivit sursei citate.

Anterior, după ce senatorul român Iulia Scântei a declarat că Parlamentul de la Chișinău a refuzat o ședință interparlamentară la București cu ocazia Anului Centenarului, șefului Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, a negat aceste acuzații.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.